Даниел Рикардо напуска отбора на Макларън в края на този сезон

...
Даниел Рикардо напуска отбора на Макларън в края на този сезон
Коментари Харесай

Потвърдено: Даниел Рикардо напуска отбора на Макларън

Даниел Рикардо напуща тима на Макларън в края на този сезон във Формула 1, откакто няма да бъде задействана опцията за последната година от контракта на австралиеца.
          
Рикардо имаше опцията за удължение на контракта и през 2023 година за своето място в Макларън, само че не се показа на равнище през този сезон и се стигна до преустановяване на договора по взаимно единодушие, това оповестиха публично от тима през днешния ден.

McLaren Racing and Daniel Ricciardo have mutually agreed that Daniel will leave the team at the end of the 2022 season.

The team thanks Daniel for his dedication and contribution, including that memorable win in Monza. We look forward to finishing the season strongly together.
— McLaren (@McLarenF1)
33-годишният австралиец има единствено един подиум с Макларън и единствено 19 точки този сезон. Другият водач на отбора Ландо Норис има един подиум този сезон и 76 точки.

" Беше привилегия да бъда част от фамилията на Макларън през последните два сезона “, сподели Рикаардо в изказване в сряда, добавяйки, че е водил диалози за бъдещето си с Макларън от няколко месеца, преди да доближи до взаимно съглашение за преустановяване на контракта една година по-рано.

Най-вероятният заместител на постоянно усмихнатия австралиец е Оскар Пиастри, който по-рано съобщи, че няма да кара за тима на Алпин, в който сега е авариен водач. Бъдещето пред Рикардо е неразбираемо.

" Ще публикация проектите си напълно скоро, само че без значение какво следва за мен, аз не скърбя за нищо и се гордея от постигнатото, изключително от успеха ми в Монца през предишния сезон. ", съобщи водачът.

A reminder that Daniel Ricciardo is the only driver to win in a McLaren in the last decade
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР